Wednesday, September 21, 2005

Kampissa

Äskettäin tuli radiosta ohjelma evakkolapsista. Siinä mainittiin aihetta käsittelevästä uudesta kirjasta. Poikkesin Kamppi-keskuksen suomalaiseen katsomaan. Evakkolapsen poika kun olen, en voinut olla ostamatta. Kuorsalo Anne-Saloranta Iris: Evakkolapset.

Käväisin katsomassa myös Yann Arthus-Bertrandin loistavia valokuvia Lasipalatsin aukiolla. Olen aikaisemminkin käynyt. Niitä kannattaa käydä usein katsomassa. Kaikkia ei millään voi sulattaa kerralla.

Leimuavan punaiset rubiini-iibikset kontrastoivat vaikuttavasti lentäessää yli lietteisen, tumman joen (kuva 015). Liitukalliolla oleva 111 metriä pitkä Uffingtonin valkoinen hevonen Isossa Britanniassa lienee liittynyt kelttien Epina-jumalatarkulttiin (kuva 024). Jumalatar on siis kuvattu hevosen muotoon. Alueella on noin 10 kuvaa. Melkein sata metriä pitkä kolibrin kuvaa kalliossa Perun Nazcassa ja 17 muuta lienee käytetty tähtikalenterina (kuva031). Taidehistoriassa olen oppinut, että kalenteri on yksi varhaisimpia kirjoituksen funktioita. Tässä ollaan vielä kuvavaiheessa. Ajatella että näiden valtavien kuvien tekijät eivät ole koskaan nähneet teoksiaan ilmasta. Ovatkohan ajatelleet jonkun katsovan niitä ylhäältä?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home